Coachend (re)organiseren

 

Wij werken volgens het 3C-principe. In onze aanpak zijn deze drie elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen de basis van elke verandering die wij begeleiden.

  • concreet
  • coachen
  • context  

 

Werkwijze

 

In het samenwerken met teams is persoonlijke communicatie doorslaggevend voor het team(succes). Iedereen stemt onbewust af op de ander. Scheurtjes ontstaan wanneer aangeleerd gedrag botst met wenselijk gedrag: men is niet (meer) in staat om het gedrag af te stemmen op het gedrag van de ander.

 

Vaak hoor ik dan opmerkingen als “Wat ik zeg komt niet over” of “Alles wat ik zeg valt verkeerd”. Dit kan voorkomen bij elke verandering binnen in een team of bedrijf.
Een interventie van buitenaf waarbij iemand je onbevooroordeeld het onbewust gedrag laat ontdekken (het onbewuste dus bewust maken) geeft vaak al genoeg ruimte om de communicatie bespreekbaar te maken en vaste gewoonten los te laten en opnieuw vorm te geven.

 

Resultaat

 

  • Een open en positieve manier van communiceren waarbij er als team samengewerkt wordt in plaats van individuen met beperkende overtuigingen.
  • Communicatieblokkades worden weggenomen zodat zaken niet escaleren en mensen met meer plezier en vertrouwen hun positie kiezen. Angst is een slechte, maar veelvoorkomende raadgever.
  • Vertrouwen scheppen en laten zien waar gedrag vandaan komt geeft een enorme boost aan elk team.

 

 

 

Spreekt onze werkwijze aan en snak je ook naar bovenstaand resultaat? Wilt je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.